Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucunda ücretli olan yollarda ( otoyollar ve köprüler) trafik karmaşasını gidermek amacıyla ve köprülerde kuyruk oluşmasını engellemek için HGS (Hızlı Geçis Sistemleri) kuruldu. Böylelikle gişelerde kuyrukların oluşmasının önüne geçildi.
Köprülerde ve otoyollarda hızlı geçiş sistemini gerçekleştirmek için sistemde kaydınız olması gerekmektedir. Eğer sistemde kaydınız yoksa otoyol ve köprülerde geçişlerde kaçak olarak görünürsünüz ve plakanız okunup ve sistemde bulunamazsa plakanıza idari para cezası işlemi gerçekleştirilir.
İçerikler
HGS Almak İçin Gerekli Belgeler
- Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisi gerekmektedir.
- Kurum başvurularında temsil belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri gereklidir.
- Kiralık araçlarda ise kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisi ve kiralık araç sözleşmeleri gerekmektedir.
Eğer sistemde kaydınız varsa hgs kartı denilen bir karta sahip olursanız ve bu karta para yükleyerek otoyol ve köprülerden yasal olarak geçiş yapabilirsiniz. Farkında olmadan kartınızdaki para biterse ve köprü ve otoyollardan geçiş yaparsanız da kaçak geçiş yapmış olarak görünürsünüz.
Herhangi bir sebepten dolayı hgs borcunuzun veya cezanızın olduğunu düşünüyorsanız internetten bilgisayarınızdan ve telefonunuzdan e-devletinze giriş yaparak yukarıda da gösterdiğimiz HGS Hesap Bilgileri Sorgulama veya HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemi yaptıktan sonra ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca buna ek olarak karayolları genel müdürlüğünün “geçiş ihlali sorgulama” sayfasından plakanızı girerek sorgulama işlemini gerçekleştirip aynı şekilde ödeme işlemizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz.
İsimden HGS Ceza Sorgulama
HGS kartı ve etiketi olmayıp ücretli yollardan geçen araç sürücüleri aldıkları idari para cezalarını Telefon ile 0 850 460 60 60 numara ile ya da 444 1 788 arayarak isimleriyle sorgulama yapabilrler.
HGS Online Ceza Ödeme
Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalar Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halbanktır. Bu bankalardan online olarak hgs cezanızı ödeyebileceğiniz gibi otomatik ödeme talimatı da verebilirsiniz.
HGS Ceza İtirazı Yapılabilir Mi?
Ceza ödemesini yapan kişiler tekrardan cezalı görünebilmektedir. Bu tarz hataların olması halinde cezalara itiraz edilebilmektedir.